marți, 15 ianuarie 2008

Environmentally Friendly

Nowadays toata lumea ridica problema incalzirii globale indiferent daca stiu sau nu cu ce se mananca problema. In special autoritatile incearca prin toate metodele posibile sa reduca traficul in orase si nu numai. Una dintre masuri a fost introducerea taxei de prima inmatriculare. Chiar daca toata lumea le-a sarit in cap spunandu-le ca este o masura nepotrivita, nu renunta nicicum la aceasta idee. Probabil ca au ceva interese directe, dar nu ma bag, fiind in necunostinta de cauza. O alta masura care ar trebui sa ii determine (restrangem putin) pe clujeni sa isi lase masinile in garaj ar fi SCUMPIREA biletelor pe mijloacele de transport in consum. 3 LEI!!! Why? Somebody explain it to me. I mean.. confort 0. Foarte rar gasesti un scaun liber pe care sa poti sta linistit pana acasa. Aer conditionat nu. Mizerie da. Tiganie da. Si punand toate astea in balanta, RATUC s-a hotarat ca majorarea pretului unei calatorii este justificata din toate punctele de vedere.
Asa ca, dragi cetateni, de ce ai avea confortul oferit de masina personala care amplifica efectul de incalzire globala, cand poti calatori cu transportul in comun la pret de lux in conditii de... Nu mai zic nimic.

5 comentarii:

CG spunea...

sti de ce? din principiu :))

Anonim spunea...

Hmm te inseli .. nu ca sa-ti cumperi masina .. ca sa mergi pe jos :D

Anonim spunea...

De acord cu tine, dar sa luam in vedere faptul ca nu numai RATUC are vina. Adica, sunt sigur ca o fata tanara si frumoasa ca tine are buna decenta sa se ridice daca vede un batran care abia sta in picioare. Si dat fiind faptul ca o mare parte din acei batrani s-au urcat pe BUS doar din plictiseala, atunci ce sa mai zicem ... Pe de alta parte, RATUC habar nu are ce inseamna curatenie sau chiar lege ... adica, un amarat de om care nu stie sa citeasca, mai mult sa scrie, poate fain frumos sa te prinda fara bilet, zice ca da amenda, si cand colo baga banii in buzunar. Un alt mare bai e faptul ca, zi de zi vedem oameni cum parcheaza pe unde apuca, incurca strazile si traficul (cel mai bun exemplu e "parcarea " de pe Strada Universitatii). Fain ar fi sa fie si la noi o taxa gen 40 de Lire daca vrei sa intrii in centru (ex LONDRA), sau mai mult decat atat, fain ar fi daca ar exista mai multe masini de ridicat in Cluj, si fain ar fi daca "bine-voitorii" angajati de la rutiere ar da amende in loc sa accepte spaga ...

CG spunea...

sa fim seriosi. londra isi permite sa bage o asemenea taxa, insa pentru cluj o asemenea taxa ar insemna dezastru.

Sandra spunea...

Taxa de congestie in Londra e de 8 lire. Nu sunt nici englezii chiar atat de tirani incat sa ceara 40 de lire! :P